Az Klétus termékcsalád fejlesztésekor elsődleges szempont volt, hogy minden felhasználó saját igényei szerint átalakíthassa a megvásárolt modulok működését. Túl azon, hogy az egyes programok ellátják alapvető feladataikat, nagyfokú önállóságot biztosítanak a felhasználók számára. Így lehetőség nyílik arra, hogy az  lehető legsokoldalúbban támogassa a felhasználók napi tevékenységén túl mindazokat a kimutatások elkészítését, amely valamely időszak összevont adataiból készülnek. Ilyenek a cégek gazdaságossági számításához szükséges évközi nyersmérlegek készítése, valamint statisztikai kimutatások segítése a meglévő lekönyvelt adatokból adott időszakokra, valamint az év végén kötelezően elkészítendő mérleg melléklet alapadataihoz a számítógépes támogatás biztosítása.

A Klétus jelentés modulja segítségével lehetővé vált, hogy a vezetőség részére mindig naprakész, tetszőleges időszakra, időpontra és tetszőleges bontásban jelentéseket készíthessünk. Jelentős munkát takaríthatunk meg az által, hogy nem kell a jelentések elkészítése miatt a könyvelt adatokat kézzel újra felvinnünk különböző táblázat kezelő rendszerekben, hanem ugyanaz a kimutatás elkészíthető mérleg modulunk keretében is. Így az eddig napokat is igénybe vevő havi- és éves jelentések elkészítése lerövidülhet akár néhány perces munkára is. A mérleg modulban készített táblázatok a főkönyvi kivonaton alapszanak, a felhasznált adatokat a kettős könyvvitel modulból nyeri.

A jelentés modul kapcsolatot tart a cash flow rendszerrel, terv cash rendszerrel, illetve készlet analitikával.

A rendszer használatához MS Excel táblázatkezelő szükséges.

A modul beépülve az Excel táblába segíti a munkánkat. A táblázatban minden egyes cellához tetszőleges feltételekkel adatcsoportokat rendelhetünk az említett rendszerekből. Az elkészített táblázatban az adatokat egy gombnyomásra frissíthetjük a pillanatnyi könyvelési adatokból. Így gyakorlatilag előre elkészített jelentéseket percek alatt feltölthetünk aktuális adatokkal anélkül, hogy egyetlen lekérdezést elindítanánk, egyetlen nyomtatást elkészítenénk.